شماره تماس

051-38762118-19

عایق آلاستومر چیست؟ | کاربردها و انواع آن

عایق آلاستومری

عایق آلاستومر از جمله مواد پرکاربرد و مورد توجه در بسیاری از صنایع است. آلاستومر یک نوع پلیمر است که خواص کاربردی منحصر به فردی دارد. این ماده از ترکیبات گوناگونی تشکیل شده و به دلیل انعطاف پذیری بالا و مقاومت در برابر شرایط محیطی مختلف برای استفاده به عنوان عایق ساختمانی، صنعتی و حتی در صنایع خودروسازی گزینه بسیار مناسبی است.

ما در ادامه این مقاله از وبسایت شرکت صنایع برودتی برادران حقیقی، فعال در حوزه طراحی و ساخت سردخانه و تونل انجماد قصد داریم تمامی نکاتی که لازم است درباره عایق آلاستومر بدانید را به طور جامع در اختیارتان قرار دهیم. تا انتها با صنایع برودتی برادران حقیقی همراه باشید.

عایق آلاستومر چیست؟

عایق الاستومر یک نوع عایق حرارتی است که از پلیمر الاستومری تهیه می ‌شود. این نوع عایق به خوبی از رطوبت و حرارت محافظت می‌ کند و در صنایع مختلف از جمله صنایع ساختمانی مورد استفاده قرار می ‌گیرد. از عایق الاستومر برای جلوگیری از انتقال حرارت در سیستم‌ های گرمایشی و سرمایشی، لوله ‌ها، تجهیزات الکتریکی و … استفاده می ‌شود.

بیشتر بخوانید » به منظور آشنایی با انواع عایق سردخانه و موارد مصرف ان کلیک کنید.

انواع عایق آلاستومر کدامند؟

انواع عایق آلاستومر کدامند؟

عایق های آلاستومر از نظر شکل و ابعاد به 2 نوع مختلف تقسیم بندی می شود، شامل:

  • عایق الاستومر رولی

عایق های الاستومر رولی خود به انواع مختلفی تقسیم بندی می شود که از جمله آن ها می توان به عایق آلاستومر رولی ساده چسب دار یا بدون چسب، عایق آلاستومر رولی با روکش آلومینیومی چسب دار یا بدون چسب و عایق الاستومر رولی شانه تخم مرغی چسب دار یا بدون چسب اشاره کرد.

  • عایق الاستومر لوله ای

عایق آلاستومر لوله ای نیز همانطور که از نامش پیداست از نظر شکل ظاهری، شبیه به لوله می باشد. از عایق آلاستومر لوله ای معمولا برای عایق کردن خطوط لوله مسی استفاده می شود.

برخی از انواع عایق های آلاستومر لوله ای، چسب دار و برخی دیگر بدون چسب هستند؛ چسب انواع عایق الاستومر چسب دار لوله ای پس از قرارگیری به دور لوله به راحتی کنده شده و در نتیجه می توان دو سمت عایق را به هم چسباند. اما برای استفاده از انواع عایق الاستومر لوله ای بدون چسب باید از چسب های مخصوص استفاده نمود.

کاربردهای عایق الاستومر

انواع عایق الاستومر به دلیل ویژگی های خاص خود، کاربردهای بسیار گسترده ای دارند. با استفاده از این عایق ها می توان بخش های مختلف سیستم های تهویه مطبوع نظیر کانال های هوا و لوله کشی های آب , گاز را عایق کاری نمود. البته کاربرد عایق های الاستومر تنها به همین موارد، محدود نیست و از آن در صنایع مختلف نظیر ساختمان سازی، دارویی، کشتی سازی و … نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

عایق الاستومر همچنین به عنوان عایق صوتی نیز عمل می کند؛ یک عایق آلاستومر با ضخامت 2 سانتی متر، قادر به کاهش صدا تا 35 دسی بل می باشد.

ویژگی های عایق الاستومر چیست؟

همانطور که در بخش های قبلی مقاله هم به آن اشاره کردیم انواع عایق الاستومر، ویژگی های منحصر به فردی دارند که از جمله مهم ترین و اصلی ترین آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • استحکام و مقاومت بالا
  • طول عمر بالا
  • نسوز بودن
  • مقاومت بالا در برابر اشعه UV
  • انعطاف پذیری بالا
  • مقاومت بالا در برابر جذب آب و بخار
  • تولید در ابعاد و رنگ بندی های بسیار متنوع

بیشتر بخوانید» آشنایی با نحوه عایق کاری انواع سردخانه مواد غذایی

نحوه تولید عایق الاستومر به چه صورت است؟

مواد مورد نیاز برای تولید عایق آلاستومر عبارتند از:

  • پلی ‌وینیل کلراید PVC
  • کف ‌کننده شیمیایی
  • لاستیک مصنوعی EPDM یا NBR

برای تولید این عایق، مواد فوق را داخل یک مخلوط کن مخصوص قرار داده و به خوبی با هم مخلوط می کنند. در مرحله دوم از تولید عایق الاستومر، ماده بدست آماده را در قابل های مخصوصی که به شکل لوله ای و یا رولی هستند، قرار می دهند.

سپس قالب ها را داخل کوره قرار داده تا کف کننده، گاز تولید کند.

در نهایت سلول های کوچک بسیار زیادی به وجود می آید که تشکل دهنده ساختار اصلی عایق هستند. در آخرین مرحله از تولید عایق الاستومر، دمای آن را به صورت کنترل شده ای، کاهش می دهند.

نتیجه گیری بررسی عایق آلاستومر و کاربردها و مزایای آن!

ما در این مقاله سعی کردیم همه آنچه که لازم است درباره عایق آلاستومر، کاربردها و ویژگی های آن بدانید را به طور جامع معرفی کنیم تا در صورت نیاز بتوانید بهترین استفاده را از این عایق کنید.

در پایان شما عزیزان می توانید سوالات و یا تجربیات خود از استفاده از عایق آلاستومر را در بخش نظرات با ما و سایر کاربران سایت به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مطالب

ثبت سفارش و درخواست مشاوره رایگان

نوع درخواست