شماره تماس

051-38762118-19

روشهای نگه داری نان

روش نگهداری نان

یکی از سوالات متداولی که زیاد تکرار و پرسیده می‌شود، روش‌‌ های نگهداری نان است.  در این مقاله از سردخانه برادران حقیقی، قصد داریم شما را با روش های درست نگهداری نان در انواع مدل نان تست، لواش، سنگک و غیره آشنا کنیم.

نگهداری از نان

نان یکی از مواد غذایی می‌باشد که به طور معمول در مصرف وعده‌های روزانه به‌خصوص صبحانه و شام مورد استفاده قرار می‌گیرد. قبل از خرید نان باید به این نکته توجه نمایید که مدت نگهداری نان کوتاه است. در واقع اگر نان، بعد از 2 روز کپک هم نزند، مزه تازه خود را از دست می‌دهد و طعم کهنگی به خود می‌گیرد. لذا برای نگهداری نان بدون ایجاد کپک زدگی و کهنگی نیاز به رعایت برخی نکات است، که در ادامه آن‌ها را بازگو خواهیم نمود.

قبل از آن که هر کدام از روش های نگهداری نان را برای شما عزیزان توضیح دهیم، توجه شما را به صورت خلاصه وار به نکات مهم نگهداری از نان جلب می‌نماییم:

برای نگهداری نان

نکات خرید نان

  • بعد از خرید نان، حتما بگذارید نان‌ها به خوبی سرد شوند. توجه کنید از نگهداری نان‌ها بر روی یکدیگر در زمانی که داغ هستند جلوگیری کنید. زیرا حرارت زیاد باعث نرمی بیش از حد نان شده و ساختار آن را تغییر می‌دهد و نان را بیشتر مستعد کپک زدگی می‌کند.
    در واقع در هنگام خرید نان در همان محل نانوایی نان‌ها جدا جدا بر روی صفحه ای گذاشته و بگذارید کمی خنک شود و در هنگام ورود به خانه آن‌ها را جدا از هم بگذارید و اجازه دهید خوب سرد شوند.
  • اگر می‌خواهید نان را خارج از یخچال نگهداری نمایید، به دنبال منطقه‌ای خشک و خنک بگردید. نگهداری نان در جای مرطوب و گرم، سبب می‌شود زودتر از موعد کپک بزند.
  • دقت نمایید که اگر قبل از خنک شدن نان آن را در داخل پلاستیک قرار دهید باعث زودتر بیات شدن نان، خواهید شد.
  • برای جلوگیری از بیات شدن نان، بهترین روش نگهداری نان قرار دادن در فریزر است.روش نگه داری نان
  • اگر قصد آن را دارید که نان را در داخل فریزر قرار دهید، هوای داخل کیسه پلاستیک را به‌خوبی بگیرید.

روش های نگه داری نان

نگهداری نان

روش نگهداری نان به سه قسم تقسم می‌شود:

  • نگهداری در محیط خارج از یخچال
  • نگهداری نان در یخچال
  • نگهداری نان در فریزر
  • نگهداری نان به‌صورت خشک شده

نگهداری نان در فریزر

روش نگهداری نان در فریزر

بهترین راه نگهداری نان به مدت طولانی، فریز کردن آن است. در واقع فریز کردن نان، روند بیات شدن نان را بسیار کند می‌کند.

بعد از یخ‌زدگی نان و بیرون آوردن آن از فریزر، در صورتی‌که نان را در داخل ماکروفر قرار دهید، نان دوباره به حالت اول خود برگشت کرده و نرم می‌شود.

توجه نمایید، نان را به قسمت‌هایی که برای وعده‌های روزانه‌تان مناسب است، تقسیم نموده و در داخل کیسه فریزری که قابلیت بسته شدن را دارد و یا کیسه های مخصوص نان است، قرار دهید.
توجه کنید که هوای داخل پلاستیک را کامل بگیرید، تا جریان هوایی، در داخل پلاستیک وجود نداشته باشد. (جریان هوا باعث می‌شود آن منطقه از نان شما که در معرض هوا قرار گرفته است سفت‌تر شده و بافت آن تغییر کند(غالبا رنگ آن سفید می‌شود))

دمای نگهداری نان در فریزر، بین منفی 4 تا منفی 10 درجه می‌باشد. در واقع با قرار دادن نان در فریزر آب و رطوبت موجود در آن منجمد شده، و نبود آب باعث عدم کریستاله شدن آن می‌شود. (منظور از کریستاله شدن، وجود آبی‌ست که در نان  باعث انتقال مولوکول‌های پروتئین و نشاسته می‌شود) زمانی‌که شما نان را از فریزر بیرون می‌آورید، آب داخل آن از حالت منجمد به مایع برگشت می‌کند و بافت آن دوباره نرم می‌گردد.

مدت نگهداری نان در فریزر

نان فریز شده را شما می‌توانید به راحتی به مدت دو تا سه ماه در داخل فریزر نگهداری نمایید.

روش یخ زدایی نان

بهترین روش یخ زدایی نان، قرار دادن نان در دمای محیط به مدت 5 الی 10 دقیقه است. برای این ‌کار نان را از داخل پلاستیک آن خارج نمایید ات در جریان هوا قرار بگیرد و به مرور به بافت نرم خود بازگردد.

یخ زدایی نان با ماکروفر

اگر عجله دارید نیز می‌توانید از ماکروفر به مدت 15 ثانیه برای نان‌های نازک مثل لواش و مدت 30 ثانیه برای نان‌های کلفت‌تر مثل سنگک استفاده کنید.

یخ زدایی نان با فر

در صورت نداشتن ماکروفر می‌توانید نان را در داخل فری با درجه حرارتی 175 درجه به مدت 10 دقیقه قرار دهید.

نگهداری از نان؛ در داخل جانونی

نگهداری نان در جانونی

نگداری نان در خارج از یخچال، تا دو روز امکان پذیر است. البته مشروط به آن‌که در محیطی مناسب نان شما نگهداری شود. مقدار نان در محیط بیرون از یخچال بهتر است به میزان مصرف روزنه شما باش و مابقی نان‌ها را در داخل فریزر بگذارید.
نان را در محیط خشک و خنک نگداری کنید. زیرا در صورتی که محیط مرطوب و گرم باشد به راحتی کپک می‌زند.

بهتر است نان را در داخل نایلون یا فویل قرار دهید و اگر می خواهید در جانونی بگذارید در جانونی خود را نبندید تا جریان هوا وجود داشته باشد. (توجه کنید که نگهداری نان در داخل یک کیسه پلاستیکی یا بسته بندی شده باعث می‌شود نان کهنه نشود ولی به دلیل رطوبت و هوایی که در داخل پلاستیک ممکن است وجود داشته باشد، بافت آن آسیب ببیند.)

نگهداری نان در یخچال

نان را در یخچال قرار ندهید! اخرین مکانی که نان شما می‌تواند در آن قرار بگیرد یخچال است! نانی که در یخچال نگهداری می‌شود 6 برابر سریع‌تر از نانی که در محیط بیرونی قرار دارد، خشک و سفت می‌شود. در صورتی‌که مجبور به گذاشتن نان در داخل یخچال شدید، آن رادر داخل پارچه‌ای سفید بپیچانید و سپس آن را در یخچال بگذارید.

نگهداری نان‌های تجاری که دارای مواد نگهدارنده هستند در یخچال بلامانع است.

نگهداری نان خشک

در بسیاری از روستاها و یا ما بین عشایر به دلیل نبود عدم دسترسی به یخچال فریزر، برای نگهداری طولانی مدت از نان، ان را خشک می‌کنند. در واقع نان را در زیر آفتاب قرار میدهند و آن را خشک می‌کنند. در واقع خشک شدن نان به دلیل خشک شدن آب داخل آن است. با از بین رفتن آب داخل نان، نان نیز کریستاله نمی‌شود و جلوی بیات شدن نان نیز گرفته می‌شود.

نکات مهم در هنگام خرید نان

توجه کنید اگر قصد خرید نان دارید، یک سری ویژگی ها به همراه خود داشته باشد تا سالم بودن آن برای شما تایید گردد:

  • نان به راحتی تکه شود و کش نیاید.
  • رنگ و بوی مطبوعی داشته باشد.
  • باعث خسته شدن در هنگام جویدن نگردد.
  • باعث ترش کردن و بهم ریختن معده شما نشود.
  • از ارد مرغوب تهیه شده باشد (ارد بر روی کیفیت نان اثر مستقیمی می‌گذارد. اگر نان شما دارای کیفیت مطلوبی نباشد، مدت نگهداری نان نیز کاهش می‌یابد.)

برای نگهداری نان به مدت طولانی کدام روش بهتر است؟

انجماد و فریز کردن نانی که هوای داخلی آن به خوبی گرفته شده باشد.

بهتر است نان را به میزان مصرف نیاز روزانه خود تهیه نمایید. در صورت هر گونه سوال در مورد استفاده از تونل انجماد برای فریز کردن مواد غذایی می‌توانید با کارشناسان مجموعه ما در تماس باشید.

 

 

یک پاسخ

  1. مطالب خیلی خوبی داشتی عالی بود من هرروز به سایت شما سر میزنم که آخرین مطالب سایت شمارو بررسی کنم واقعا عالیه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مطالب

ثبت سفارش و درخواست مشاوره رایگان

نوع درخواست