شماره تماس

051-38762118-19

بهترین تهویه مطبوع چیست؟ انواع سیستم های تهویه مطبوع + کاربرد ها

تهویه مطبوع

تهویه مطبوع شاخه‌ای از مهندسی مکانیک است که وظیفه تأمین شرایطی که موجب رفاه انسان شود را برعهده دارد و برای نگه داری محصول یا فرایند خاصی مورد نیاز است. برای انجام این عمل نیاز به دستگاهی با ظرفیت مناسب است که در طی سال کنترل شود.

صنایع برادران حقیقی با بیش از 30 سال سابقه در تولید و ساخت انواع چیلر، سردخانه و تجهیزات سردخانه، مینی چیلر و غیره همراه شما عزیزان است. برای اطلاع از قیمت و خرید آنها با مشاوران ما تماس حاصل فرمایید.

 

 

تهویه مطبوع چیست؟

به معنی انجام کارهایی است که شرایط هوای محیط را برای زندگی و کار کردن، بهداشتی و راحت تر می کند. این کار باعث ثابت شدن شرایط هوا به طور اتوماتیک می شود. این سیستم‌ها را به صورت اختصاری با نام HVAC  نمایش می دهند. تهویه مطبوع بخشی از علم HVAC است ولی در بسیاری از صنایع این دو را یکسان در نظر می‌گیرند.

تهویه چیست؟ تهویه هوا چگونه کار می کند؟

تهویه مطبوع، شاخه ای از تاسیسات مهندسی مکانیک است که به علت عملکرد های مختلف دارای تنوع زیادی است. سیستم های تهویه کوچک، برای سرمایش اتاق‌های کوچک مورد استفاده قرار می‌گیرند و جرمی در حدود پنج تن دارند. اما سیستم‌های تهویه مطبوع مرکزی نیز هستند که این سیستم‌ها برای مکان‌ های بزرگ با وزنی حدود ۲۰ تن طراحی شده‌اند.

تاریخچه ی تهویه مطبوع (HVAC)

پایه های صنعت گرمایش با تلاش ها، اختراعات و اکتشافات افرادی مانند مایکل فارادی، ویلیس کریر، روبن ترین، جیمز ژول، ویلیام رنکین و نیکولا سعدی کارنو پی ریزی شده است. بعدها با انقلاب صنعتی و پیشرفت علم و روش های نوسازی توسط شرکت ها و مخترعین رشد کرد.

چرا از تهویه مطبوع استفاده می کنیم؟

شرایط محیط برای انسان، در حالات فیزیکی و روانی همچنین نحوه انجام کار انسان تاثیر می گذارد. به این دلیل که بخش عمده ای از زندگی بشر در داخل ساختمان می گذرد، ایجاد شرایط مطلوب برای زیستن در ساختمان، چه محل کار باشد، یا منزل و غیره، دارای اهمیت زیادی است. که مهمترین بخش آن تهویه برای ساکنین ساختمان، با توجه به فعالیت آنها است.

انواع سیستم های تهویه مطبوع از لحاظ ماده خنک کننده – انواع سیستم تهویه مطبوع

سیستم های تهویه مطبوع دو نوع هستند : 1. خنک شنوده توسط آب 2. خنک شنوده توسط هوا

تهویه-مطبوع-خنک-شنوده-توسط-آب

  1. نوع اول این سیستم‌ها، سیستم‌هایی با کندانسور خنک شونده توسط آب است. این مدل از سیستم‌های تهویه مطبوع، سیستم‌هایی هستند که خنک کننده و کندانسور آن‌ها به وسیله آب کار می‌کند. برای این نوع از سیستم ها آب باید به مقدار کافی و ثابت تامین شود. معمولا این سیستم ها در داخل ساختمان نصب می شوند
  2. نوع دوم این سیستم ها، سیستم‌هایی با کندانسور خنک شونده توسط هوا کار می کنند. این نوع از سیستم‌ها، توسط هوای موجود در اتمسفر خنک می‌شوند، پس خارجی هستند و در محیط بیرون از خانه قرار می‌گیرند. این سیستم از یک فن تشکیل شده که هوارا قبل از عبور از روی کویل ها به داخل هدایت می کند.

تهویه-مطبوع-خنک-شنوده-توسط-هوا

این نوع سیستم‌ تهویه مطبوع، نسبت به نوع قبل محبوب‌تر است. در واقع در این نوع از سیستم‌ها نیاز به طراحی دقیق و نگه داری منظم برای حضور جریان آب یکنواخت نیست.

نام های سیستم های تهویه

گاهی بحث خنک کننده به HVAC اضافه می شود و نام آن به صورت HAVACR یا HVAC&R بیان می شود و یا حتی گاهی بحث تهویه هوا حذف شده و به صورت HACR بیان می شود.

نحوه عملکرد سیستم های تهویه مطبوع

نحوه-عملکرد-سیستم-های-تهویه-مطبوع

در این سیستم ها دستگاهی برای تنظیم خودکار وجود دارد که تعیین می کند که فضای اتاق باید سرد یا گرم شود. همچنین درجه حرارتی که باید به اتاق برسد را نیز تعیین می کند.

این سیستم طوری طراحی شده است که کویل ها یا سیم پیچ های موجود درآن قابلیت سرد یا گرم شدن را داشته باشند. با توجه به شکل، سیم پیچ ها توسط چیلر سرد و توسط بویلر گرم می شوند.

در این سیستم هوا اول از بیرون به داخل می آید بعد از روی سیم پیچ ها عبور می کند و پس از گرم یا سرد شدن به درون اتاق منتقل می شود. همزمان با ورود هوا از سیستم تهویه به درون اتاق، بخشی از هوای اتاق از طریق یک خروجی به سیستم تهویه برمیگردد و هوای اتاق با هوای تازه جایگزین می شود.

نکاتی برای استفاده از این سیستم های تهویه

  • دقت کنید که رطوبت هوا بین 60 الی 70 درصد باشد.
  • دقت کنید که دمای هوا بین 21 الی 25 درجه سلیسیوس باشد.
  • دما را ثابت نگه دارید: تغییرات زیاد دما می تواند باعث بیماری های تنفسی بسیاری شود.

انواع تهویه مطبوع مورد استفاده در ساختمان ها و مکانیزم آنها

اهمیت هوای پاک در محیط های کار صنعتی به خوبی شناخته شده است. در صنعت امروزی با فرایندهای پیچیده ای از ترکیبات و مواد شیمیایی متعدد روبه افزایشی استفاده می شود که تعداد زیادی از آنها دارای سمیت بالایی هستند استفاده از این مواد سمی ممکن است منجر به تولید ذرات، بخارات در محیط کار گردیده و مقدار آنها از حدود مجاز فراتر روند. در ادامه به انواع این سیستم ها می پردازیم:

انواع-تهویه-مطبوع

  • تهویه مطبوع سرمایشی (تهویه مطبوع سالانه یا دو فصلی)

سیستم هایی مثل چیلر، هواساز، فن کویل ها باعث ایجاد سرما در فصل های گرم و ایجاد گرما در فصل های سرد سال می شوند. در این سیستم ها می توان از مجموع دو سیستم گرمایشی و سرمایشی در کنار هم و یا به طور جداگانه استفاده کرد. از مزیت های این سیستم می توان به قابلیت بالا و صرفه جویی در هزینه ها اشاره کرد که نسبت به دو نوع تهویه دیگر بهتر است. اما در مناطق سردسیری و یا گرمسیری فقط به یک نوع از تهویه نیاز است.

  • تهویه مطبوع گرمایشی(تهویه مطبوع تابستانی یا تک فصلی)

سیستم هایی مثل اسپلیت، کولر گازی و یا آبی که برای سرد کردن محیط در فصول گرم سال استفاده می شوند از این نوع هستند. که بر اساس عملکرد سیستم تبرید خود انواع گوناگونی دارند.

  • تهویه مطبوع زمستانی(تهویه مطبوع زمستانی یا تک فصل)

سیستم هایی مثل شوفاژ، پکیج دیواری که فقط قابلیت گرمایش را دارا هستند از این نوع تهویه اند. به غیر از این نوع سیستم های حرارت مرکزی می توان از بخاری و شومینه نیز استفاده کرد.

قسمت های سیستم تهویه مطبوع

  • هواکش و فن ها

هواکش و فن ها، قلب تپنده ی این سیستم است. آنها وظیفه جابجایی هوای سرد یا گرم عبوری از کویل ها را دارند.

  • کویل ها

وظیفه ی تبادل حرارت در سیستم های سرمایش و گرمایش را دارند. و به دو قسمت سرمایشی و گرمایشی طبقه بندی می شوند.

  • پمپ ها

وظیفه ی حرکت سیال ها را دارند.

  • رطوبت گیر ها

این وسیله با سرد کردن هوا دمای آن را به زیر نقطه ی شبنم می رساند و رطوبت هوا به صورت قطرات ریز خارج می شود.

  • مخازن انبساطی

این مورد تنها در سیستم های تهویه مطبوع تمام آب وجود دارد.

کاربرد های تهویه مطبوع چیست؟ هدف تهویه مطبوع

تهویه مطبوع عوامل زیر را تنظیم و تثبیت می کند:

  1. درجه حرارت
  2. سرعت وزش هوا
  3. رطوبت هوا
  4. پالایش هوا از گرد و خاک
  5. از بین بردن باکتری های هوا
  6. از بین بردن بو گاز های سمی

در این مقاله به انواع و کاربرد های سیستم تهویه مطبوع پرداختیم. امیدواریم مفید قرار گرفته باشد. جهت اطلاعات بیشتر با کارشناسان فروش ما در تماس باشید: 09159171605

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مطالب

ثبت سفارش و درخواست مشاوره رایگان

نوع درخواست