شماره تماس

051-38762118-19


اهمیت هوای پاک در محیطهای کار صنعتی به خوبی شناخته شده است در صنعت امروزی با فرایندهای پیچیده ای از ترکیبات و مواد شیمیایی متعدد روبه افزایشی استفاده می شود که تعداد زیادی از آنها دارای سمیت بالایی هستند استفاده از این مواد سمی ممکن است منجر به تولید، ذرات، بخارات و با میست هایی در محیطهایی در محیط کار گردیده و مقدار آنها از حدود مجاز فراتر روند.

تونل انجماد حقیقی

علاوه بر مواد آلاینده تنش گرما نیز ممکن است در یک محیط کاری سبب عدم آسایش و ناایمن شده محیط کاری گردد. چنانچه حفاظت کارگران ضروری باشد طراحی مناسب و موثر تهویه می تواند راه حل مشکلات فوق باشد از تهویه ممکن است در کنترل بو،‌رطوبت و سایر شرایط محیطی نیز استفاده نمود.

سیستمهای تهویه بکار رفته در صنعت بطور اساسی دو دسته اند:

۱- سیستم مولد

این سیستم برای تولید هوای فراوری شده جهت محیط کار مورد استفاده قرار می گیرد و هواساز نامیده می شود.

سیستم های مولد به دو منظور استفاده می شوند.:

الف) برای تامین آسایش (کولر، گرمکن)

ب) برای جایگزینی و تامین هوای تخلیه شده از مجتمع

۲- سیستم مکنده

برای تخلیه آلاینده های تولید شده بهداشتی بوسیله یک فرآیند بمنظور کنترل کیفیت هوایی محیط کار در حد قابل قبول و بهداشتی بکار می رود.

سیستم های مکنده تهویه به دو گروه تقسیم می شوند:

الف) تهویه مکنده موضعی

ب) تهویه مکنده عمومی

آنچه در این فصل مورد بحث قرا گرفته است و همچنین طراحی انجام شده از نوع سیستم مکنده موضعی است. در پایان فصل طراحی در مورد این سیستم انجام شده و سعی در توضیح این سیستم در طول فصل تهویه داریم.


هودهای مکنده موضعی

سیستم های تهویه براساس دریافت و دفع آلاینده ها از پراکنده شدن در محیط کار طراحی می شوند.

هود مکنده موضعی نقطه ورودی سیستم تهویه بوده و شامل کلیه نقاط باز و بدون هود مکنده به شکل ظاهری آنهاست. کار اساسی هود تامین گسترده ای از مکش هوا برای دریافت موثر و انتقال آن به درون هود می باشد. در انتخاب هود عوامل متعددی از جمله موارد زیر دخالت دارند:

الف)خواص آلاینده

ب) اثرات اینرسی

ج) چگالی موثر

د) اثر مسیر متلاطم

انواع هود

هودها ممکن است به اشکال گوناگونی ساخته شوند اما به دو دسته تقسیم می شوند:

۱- هودهای محصور کننده

هودهایی هستند که منبع تولید آلاینده و یا فرایند را بطور کامل یا نسبی (بخشی از آن را) محصور می کنند. جعبه های آزمایشگاهی دستکش دار نمونه هایی از هودهای محصور کننده می باشد که در آن روزنه های باز حداقل می رسد. هودهای آزمایشگاهی یا اتاقک های رنگ پاشی نمونه ای از هودهای محصور کننده است که بخشی از فرایند را فرا می گیرند.

۲- هودهای بیرونی

هودهایی هستند که در نزدیک منبع آلاینده و بدون محصور کردن آن قرار می گیرند. شکافهایی که در طول لبه مخازن یا دهانه های باز مستطیل شکلی که در بالای میزهای جوشکاری قرار می گیرند نمونه ای از هودهای بیرونی محسوب می شوند.

هنگامیکه آلاینده گاز و بخار یا ذرات بسیار ریز بوده و بدون سرعت قابل ملاحظه ای منتشر می شوند نصب هود بحرانی نیست.

در صورتیکه اگر آلاینده ذرات درشت تری که با سرعت قابل ملاحظه ای منتشر می شوند باشد هود باید در مسیر انتشار آلاینده قرار گیرد.

چنانچه فرآیند،‌ هوای داغ منتشر نماید بدلیل خاصیت گرمایی،‌ ذرات و هوای داغ تمایل به صعود دارند در این صورت استفاده از هود غیر محصور جاذب Side drat Exterior Hoods که بطور افقی در کنار فرآیند قرار می گیرد ممکن است نتواند آلاینده ها را بطور کامل و رضایت بخشی جمع آوری نماید (زیرا در چنین حالتی هوای برخاسته شده به بالا، بر هوای مکیده شده به هود غالب گشته و لذا جمع آوری هود رضایت بخش نخواهد بود.)

این مسئله خصوصا در فرآیندهای فوق العاده داغ نظیر کوره های ذوب صادق است. در چنین مواردی استفاده از هودهای خیمه ای یا سایبانی۱ که در بالای فرآیند قرار می گیرند مناسبتر می باشد.

نمونه ای دیگر از هودهای غیر محصور سیستم های دمشی – مکشی۲ می باشد. در این سیستم جریان هوا با فشار از روی منبع آلاینده به سمت محفظه هود دمیده می شود.

کنترل آلودگی هوا در حقیقت توسط همین جریان هوای فشرده (Jet) صورت می گیرد. در این حالت عمل هود مکشی عبارتست از دریافت هوای دمیده شده و دفع آن.

مزیت سیستم دمشی – مکشی این است که هوای دمیده شده را می توان از فاصله دورتری در حالت کنترل شده به محل داد. در صورتیکه بدلیل عدم حفظ خاصیت سمتی در هوای مکیده شده توسط یک هود این عمل با یک هود مکنده به تنهایی میسر نیست.

این روش را می توان برای بسیاری از فعالیتها بکار برد اما چنانچه سیستم دمنده بطور صحیح نصب نشود ممکن است باعث افزایش میزان تماس کارگر با آلاینده ها گردد لذا در طراحی، کاربرد و راهبری مناسب و صحیح آن باید دقت شود.

فاکتورهای طراحی هود

دریافت و کنترل آلودگی با مکش هوا توسط هود مکنده صورت می گیرد برای کنترل آلودگی و رسیدن آن به هود لازم است جریان هوا به اندازه کافی زیاد باشد.

جریانهای خارجی (بیرونی) نیز ممکن است باعث آشفتگی هوای هود گردد. لذا برای غلبه بر عوامل این آشفتگی ها جریان های هوای بیشتر مورد نیاز است.

حذف منابع خارجی حرکت هوا عامل مهمی در کنترل موثر آلاینده بدون نیاز جریان هوای اضافی است که خود باعث پایین آوردن هزینه ها خواهد گشت. مهمترین منابع حرکت هوا در کارگاه عبارتند از:

۱- جریانات هوای گرم، خصوصا از فرایندهای داغ یا عملیات گرمازا

۲- حرکت ماشین آلات نظیر چرخ های متحرک آسیبها، سنگزنی،‌تسمه نقاله و …

۳- حرکت مواد در پر کردن ظروف یا تخلیه آنها

۴- حرکت افراد

۵- جریانات هوای کارگاهها (که معمولا حداقل ۵۰ فوت بر دقیقه و بیشتر می باشد)

۶- حرکت سریع هوای ناشی از وسایل گرمایش و سرمایش محلی (نقطه ای)

شکل، اندازه،‌ محل هود و میزان جریان هوای ورودی به هود نیز از سایر عوامل مهم در طراحی هودها
می باشند.

وسایل پاک کننده هوا

وسایل پاک کننده هوا،‌آلاینده ها را از جریان هوا یا گاز می زدایند و برای رفع نیازمندیهای گوناگون در محدوده وسیعی از طرحها موجودند.

در انتخاب این وسایل برای هر یک کاربرد خاص، میزان برداشت مورد نیاز،‌مقدار و خصوصیات آلاینده ای که باید تمیز گردد و شرایط جریان هوا یا گاز موثرند. علاوه بر آن در کلیه موارد بایستی کنترل آتش سوزی و انفجار احتمالی نیز در نظر گرفته شود.

وسایل پاک کننده مورد نیاز برای ذرات (گردوغبارات) دو دسته اصلی تقسیم می شوند:

۱- صافیها

۲- غبارگیرها

صافیها هوا برای رفع ذرات و هنگامیکه غلظت آن در هوا در حد کم یعنی در حدی که در هوایی بیرون یافت می شوند طراحی شده اند.

این وسایل معمولا در سیستم های تهویه،‌تهویه مطبوع و گرم کننده ها (سیستمهای گرمایشی) در محلهایی که غلظت آلاینده بندرت از ۱ گرین بر ۱۰۰۰ فوت مکعب هوا تجاوز کرده و اغلب ۱/۰ گرین در ۱۰۰۰ فوت مکعبت هوا کمتر است بکار می روند.

هر پوند معادل ۷۰۰۰ گرین می باشد. غلظت ذرات هوای مناطق شهری به طور معمول حدود ۰۳۸/۰ گرین در ۱۰۰۰ فوت مکعب هوا (حدود ۸۷ میکروگرم بر مترمکعب) می باشد.

غبارگیرها معمولا برای بار سنگین تر آلودگی ناشی از فرآیندهای صنعتی یا جریان گازها که باید تمیز شود و اغلب در سیستم های تهویه یا گاز تخلیه شده از دودکش فرایندها یافت می شوند طراحی می گردند.

غلظت آلاینده در این مکانها از ۱/۰ تا ۲۰ گرین در هر فوت مکعب هوا یا گاز و حتی بیشتر تغییر می کند. بنابراین غبارگیرها قادرند و باید بتوانند ۱۰۰ تا ۲۰۰۰۰ مرتبه بیشتر از غلظتهایی را که صافیهای هوا برای آن طراحی می شوند تحمل نمایند.

فاکتورهای انتخاب غبارگیر

۱- غلظت آلاینده

۲- کارایی لازم

۳- خصوصیات جریان گاز

۴- خصوصیات آلاینده

۵- جنبه های انرژی

۶- دفع غبارات جمع شده

انواع غبارگیرها

چهار دسته از عمده ترین انواع غبارگیرها برای آلاینده های گردوغبار عبارتند از:

۱- رسوب دهنده های الکترواستاتیکی (الکتروفیلترها)

۲- غبارگیرهای پارچه ای

۳- جمع آوری کننده های تر

۴- جمع آوری کننده های خشک گریز از مرکز

هواکش ها

برای حرکت هوا در یک سیستم تهویه و نیز غلبه بر افتهای موجود در سیستم نیاز به انرژی است این انرژی ممکن است به صورت جابجایی طبیعی یا شناوری باشد. بهر حال اغلب سیستم ها احتیاج به نوعی وسیله به حرکت درآورنده و نیرو دهنده هوا نظیر هواکش یا بادبزن دارند.

وسایل به حرکت درآورنده هوا را می توان به دو گروه اصلی تقسیم کرد:

۱- هواکش ها یا بادبزن ها

۲- تخلیه کننده های هوا یا برونپاش ها

تخلیه کننده های هوا داری راندمان عمل پایینی بوده و فقط برای جابجایی مواد خاص بکار می روند. هواکشها وسایل اصلی و عمده به حرکت درآورنده هوا بوده و در کاربردهای صنعتی بکار می روند.

هواکش ها را می توان به سه دسته تقسیم کرد:

۱- محوری ۲- گریز از مرکز ۳- انواع مخصوص

بطور کلی و به عنوان یک قاعده عمومی می توان گفت که هواکشهای محوری برای گذر هوای بالا و مقاومت کم (Q بالا و افت کم) و هواکشهای گریز از مرکز درگذر حجمی کم و مقاومت بالا (Q کم و افت بالا) بکار می روند.

منبع:سایت صنایع غذایی

یکی از محصولات برجسته شرکت صنایع برودتی برادران حقیقی مینی چیلر می باشد.

مینی چیلر صنایع برودتی برادران حقیقی

دستگاه مینی چیلر چیست ؟

چیلرهای کوچکی هسـتند که برای واحدهای مسکونی، تجاری و اداری کوچک مورد استفاده قرار می گیرند.

اساس کار شان مانند چیلرهاست که با خنک کردن آب در اواپراتور و ارسال آن برای فن کویل ها، سرمایش مورد نیاز ساختمان را فراهم می کند.

در واقع نسبت به چیلر ابعاد کوچک تر و ظرفیت کمتری دارد و معمولا به صورت هوا خنک (کندانسور هوا خنک) ساخته می شود و نیازی به برج خنک کننده و متعلقات آن ندارد.

دستگاه سرد کننده ای است که ابعاد آن بسیار جمع و جور (compact) بوده و به راحتی و بدون نیاز به موتورخانه در اماکن مختلف مسکونی ، اداری ، تجاری ، ورزشی ، صنعتی و … نصب می شود.

اگر نیاز بیشتر از ظرفیت یک مینی چیلر باشد می توان از چند مینی چیلر به صورت ترکیبی با یکدیگر استفاده نمود.

نحوه عملکرد دستگاه مینی چیلر

مینی چیلر تراکمی دقیقا مشابه چیلر تراکمی بر پایه سیکل تبرید تراکمی (کمپرسور ، اواپراتور ، کندانسور ، شیر انبساط و مبرد) کار می کند و در مداری بسته عمل سرد سازی آب انجام می شود.

سپس این آب سرد شده با لوله کشی به واحدهای توزیع کننده ای مانند دستگاه هواساز یا فن کویل ارسال می شود.

فن به کار رفته در فن کویل ، هوا را از اطراف لوله های آب سرد عبور داده و هوای خنک را به درون محیط می فرستد.

مینی چیلر کاربرد صنعتی نیز دارد و برای خنک کاری تجهیزات صنعتی ، بیمارستانی و … به کار می رود.

برخی علاوه بر سرمایش ، عمل گرمایش را نیز در زمستان انجام می دهند.

در حالت گرمایش یا از خود چیلر به عنوان منبع گرم کننده آب استفاده می شود و یا اینکه از طریق دستگاه جداگانه ای مثل پکیج ، آب گرم مورد نیاز تامین و به فن کویل و هواساز ارسال می شود.

اگر با استفاده از سیکل تبرید تراکمی ، آب را گرم کند به آن هیت پمپ سرمایشی گرمایشی نیز گفته می شود.

مبدل حرارتی اواپراتور آن قسمت از مینی چیلر است که تبادل حرارتی مبرد با آب در آن صورت می گیرد.

به این صورت که مبدل حرارتی (اواپراتور) حرارت آب را به مبرد منتقل کرده و آب را سرد می کند.

در ضمن مبدل حرارتی را در کاربری های گوناگون دارند و حتی می توان از مینی چیلر به جای چیلر های فرسوده و قدیمی استفاده نمود و بدون دستکاری ساختمان ، فن کویل های آن را به مینی چیلر جدید متصل نمود.

ظرفیت مینی چیلر

ظرفیت مینی چیلر معمولا بین ۳۰۰۰۰ تا ۱۵۰۰۰۰ BTU/hr برابر با ۲٫۵ تا ۱۲٫۵ تن تبرید است که گروه ماخ از جمله با سابقه ترین تولید کنندگان مینی چیلر با ظرفیت ها ، ابعاد و ویژگی های گوناگون است .

ویژگی های دستگاه مینی چیلر

  • استقلال واحدها از یکدیگر
  • یکپارچگی سیستم تهویه مطبوع ساختمان
  • عدم نیاز به برج خنک کن به دلیل استفاده از کندانسور هوایی
  • مناسب برای تمامی مناطق با اقلیم های مختلف آب و هوایی
  • عدم استفاده از کانال کشی
  • نصب سریع و تعمیر و نگهداری آسان
  • کم حجم و قابلیت نصب در پشت بام و یا بالکن
  • استقلال فضاهای داخل واحد از یکدیگر با استفاده از فن کویل

مشخصات دستگاه مینی چیلر

  • محدوده ظرفیت ۷/۳ تا ۸ تن تبرید
  • دارای دو کمپرسور اسکرال برند کوپلند آمریکا
  • دارای پمپ و مخزن آب
  • رنج کارکرد ۱۹ الی ۴۷ درجه سانتی گراد در حالت سرمایش

(( برای آشنایی بیشتر با مینی چیلرها و انواع دیگر دستگاه های سرمایشی و گرمایشی، انتخاب مناسب ترین سیستم برای پروژه خود و نیز استعلام قیمت آنها با ما تماس بگیرید))

بارکد صنایع برودتی برادران حقیقی
بارکد صنایع برودتی برادران حقیقی

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مطالب

ثبت سفارش و درخواست مشاوره رایگان

نوع درخواست