شماره تماس

051-38762118-19

چیلر تراکمی چیست؟(خرید چیلر تراکمی با قیمت مناسب )

چیلر تراکمی

چیلر تراکمی، در واقع دستگاهی‌ است که به وسیله آن، آب را سرد می‌کنند. با استفاده از این آب سرد، صنایع صنعتی و ماشین‌آلات مربوطه خنک می‌شود و همچنین برای سرد کردن هوای ساختمان نیز کاربرد دارد.

صنایع برودتی برادران حقیقی، با استفاده از نیروهای متخصص و مجرب، جهت مشاوره و خرید انواع چیلر تراکمی (Vapor Compression Chiller) ،در خدمت شما عزیزان است. کافی‌ست با کارشناسان این مجموعه در تماس باشید.

 

 

چیلر تراکمی چیست؟

همانطور که گفته شد، اساس و نحوه عملکرد چیلر تراکمی، به‌این صورت است که، آب را به وسیله‌ی اواپراتور (مبدل حرارتی) سرد می‌نماید. میزان سردی آب نیز قابل تنظیم و با توجه به نیاز شما تا صفر درجه امکان پذیر است.

پس از سرد شدن آب، این آب را می‌توان در فرآیندهای صنعتی به گردش در آورد تا حرارت ایجاد شده از این‌گونه دستگاه‌ها را به خود جذب کند.
همچنین در مصارف خنک سازی برای ساختمان‌ها، آب سرد برای خنک سازی به داخل فن کویل‌ها و هواسازها انتقال می‌یابد.
معمولا از گازهای CFC. HCFC برای تبرید در این نوع چیلرها استفاده می‌شود.

انواع چیلرهای تراکمی

نمودار بالا انواع تقسیم بندی چیلر تراکمی را به شما نشان می‌دهد.

چیلر برقی

چیلر های تراکمی به چیلر برقی نیز معروف است، زیرا انرژی مصرفی برای این نوع چیلرها از طریق برق تامین می‌شود. به همین منظور در چیلرهای برقی از کمپرسور که خود از برق مغذی می‌کند، نیاز است.
معمولا، برقی که نیز برای چیلر های تراکمی استفاده می‌شود، برق سه فاز است. اگر برای تامین برق چیلر مشکل دارید، پیشنهاد ما استفاده از چیلرهای جذبی است. چیلرهای جذبی با استفاده از گاز، تامین انرژی می‌نمایند.

نحوه عملکرد چیلر تراکمی ( طرز کار چیلر تراکمی )

در واقع همانطور که از نام این چیلرها مشخص هست، سیکل تبرید در چیلر تراکمی از نوع تبخیری و تراکمی هست. در واقع مبرد موجود، بعد از آن‌که گرمای سیال واسط که اغلب اوقات آب هست، تبخیر می‌شود و وارد کمپرسور می‌شود.
بعد از ورود به داخل کمپرسور، دما و فشار آن افزایش پیدا می‌کند و به داخل کندانسور هدایت می‌شود. بعد از ورود به کندانسور، بر اثر تبادل حرارتی با هوا یا آب، تقطیر می‌شود و به‌صورت مایع به سمت قطعه منبسط کننده یا اکسپنشن ولو هدایت می‌شود.

در واقع عملکرد اکسپنشن ولو به این گونه است که فشار بالای مایع ایجاد شده به شدت کاهش پیدا کند و مبرد مجددا با دما و فشار پایین وارد اپراتور بشود. بدین گونه سیکل تراکمی کامل خواهد شد.

انواع چیلر تراکمی

انواع چیلر تراکمی
انواع چیلر تراکمی

چیلر های تراکمی عمدتا به 2 نوع طراحی می‌شوند. چیلر تراکمی آب خنک و چیلر تراکمی هوا خنک که هر کدام از این مدل‌ها به نوبه خود مزایا و معایب خاص خود را دارند.

  1. چیلر تراکمی آب خنک

چیلرهای تراکمی آب خنک،  محل نصب آن در موتورخانه‌ها می‌باشد. سیکل تبرید در چیلرهای آب خنک، تبخیری – تراکمی است. نوع کندانسور این چیلر باعث شده نام آن را چیلر آب خنک بگذارند. کندانسور چیلر های تراکمی آب خنک، از نوع آبی هست. در چیلر آب خنک با استفاده از آب سرد سرمایش مورد نیاز تجهیزات صنعتی و مجتمع‌های مسکونی تامین می‌شود.
در چیلر تراکمی آب خنک، برج خنک‌کننده، آب در گردش داخل کندانسور را تامین می‌نماید.

     2. چیلر تراکمی هوا خنک

چیلرهای تراکمی هوا خنک، عموما در محیط ای که جریان هوا وجود دارد و باز است نصب می‌شود. مثل حیاط یا بالای پشت بام ساختمان. چیلر تراکمی هوا خنک نیز اصول کارش نیز همان سیکل تبخیری – تراکمی می‌باشد.
دلیل نام گذاری این نوع چیلرها به هوا خنک این است که، کندانسور آن از طریق تبادل هوای آزاد با حرارت، باعث می‌شود مبرد خنک شود.

کاربرد چیلر های تراکمی

از چیلرهای تراکمی عمدتا برای تهویه مطبوع ساختمان‌ها، پروژه‌های تجاری، تفریحی، اداری و ورزشی استفاده می‌شود. همچنین در صنایعی که نیازمند فرآیند سرمایش هستند، همچون صنایع شیمیایی، داروسازی، غذایی، تزریق پلاستیک، بهداشتی نیز کاربرد دارد.

مقایسه چیلر تراکمی و جذبی

چیلر جذبی

چیلر تراکمی

هزینه اولیه بالا(هزینه های اضافی لوله های انتقال و مواد جذب کننده)

هزینه اولیه کم

دارای چرخه تبرید جذبی

تنوع زیاد (براساس کمپرسور، سیلندر،پیستونی،اسکرو،اسکرال، سانتریفیوژی)

دارای حداقل انرژی الکتریکی مورد نیاز

نیاز به انرژی الکتریکی در شرایط اضطراری در چیلر برقی

استفاده از گرما (برای ایجاد چرخه تبرید، بخار ، اب گرم یا احتراق نفت و گاز منبع انرژی )

استفاده از کمپرسور برای حرکت دادن گاز و منبع انرژی کمپرسور

 

 

 

اجزای چیلرتراکمی

چرخه-تبرید-در-چیلر-تراکمی

اجزای اصلی چیلر های تراکمی، کمپرسور، کندانسور، اواپراتور و اکسپنشن ولو هستند. علاوه بر قطعات گفته شده، قطعات دیگری نیز جزو اجزا این چیلر هستند مثل، شیرآلات، کنترلی و تابلو برق را نیز داریم که نقش موثری در کارکرد و راندمان چیلر تراکمی دارد.

  • اجزای چیلر تراکمی؛ کمپرسور

    کمپرسور یکی از واحدهای اصلی و بسیار مهم چیلرهای تراکمی است که به عنوان نیروی محرک عملکرد دارد. کمپرسور موظف است که فشار مبرد خروجی از اواپراتور را افزایش دهد و آن‌ها را متراکم سازد
    کمپرسورها خود به سه مدل تقسیم می‌شوند که باعث ایجاد اسم‌های مختلفی برای چیلرها می‌شود از جمله، چیلرهای تراکمی اسکرو، چیلرهای تراکمی سانتریفیوژ، چیلر تراکمی اسکرال و چیلر رفت و برگشتی.
  • اجزای چیلر تراکمی؛ کندانسور

    کندانسور موظف است دمایی را که از مبرد کمپرسور خارج می‌شود را کاهش و تقطیر نماید.
  • اجزای چیلر تراکمی؛ اکسپنشن ولو

    اکسپنشن ولو، موظف است فشار خروجی از مبرد کمپرسور را کاهش و آن را منبسط نماید و به اواپراتور هدایت نماید.
  • اجزای چیلر تراکمی؛ اواپراتور

    نهایتا نتیجه عملکرد چیلر در اواپراتور مشخص می‌گردد. اواپراتور در دستگاه چیلرهای تراکمی، موظف است بین سیال واسط و مبرد، تبادل حرارت ایجاد نماید.

کلید چیلر تراکمی

کلید کنترل برای متوقف کردن موتور کمپرسور، در زمانی که فشار مکش تا حدی کم است که باعث انجماد آب در اواپراتور می شود، مورد استفاده قرار می گیرد.

انجماد در چیلرها زمانی اتفاق می افتدکه ترموستات کنترل کننده درجه حرارت آب برگشتی عمل نکند، پس آب در داخل اواپراتور مرتباً سرد می شود و اگر ترموستات ضد یخ (آنتی فریز) هم عمل نکند، درجه حرارت آب اواپراتور پایین تر آمده و همزمان با سرد شدن آب مقدار مایع مبرد ورودی که از طریق شیر انبساط وارد اواپراتور می شود هم کم می شود در نتیجه فشار گاز در قسمت مکش پایین می آید. از طرفی کاهش فشار باعث می شود که دمای خط مکش نیز کم شود و باعث انجماد آب در اواپراتور گردد.

با کم شدن فشار سطح روغن، مایع مبرد حل شده در روغن تبخیر می شود و در نتیجه روغن را به حالت فوم (کف) در می آورد. لازم به ذکر است با تبخیر مایع مبرد حل شده در روغن ، سطح روغن کف می کند و سبک می شود. با پایین رفتن پیستون و عمل مکش، روغن از کارتل خارج می شود.

تابلو برق چیلر تراکمی

تابلو برق در نحوه عملکرد چیلرهای تراکمی نقش مهمی را ایفا می‌کند. توزیع مناسب و متعادل جریان برق و همچنین، بهینه‌ترین تغذیه کننده برای مصرف کننده از وظایفی‌ست که تابلو برق بر عهده دارد.
در واقع با استفاده از تابلو برق، میان کلیه مصرف کننده‌های چیلر، جریان الکتریکی به صورت منظم پخش وتوزیع می‌شود. یکی از وظایف مهم تابلو برق در چیلر های تراکمی، حفظ امنیت از کاربران و افزایش ضریب ایمنی می‌باشد.

نقشه تابلو برق چیلر تراکمی

نقشه تابلو برق چیلر

قطعات موجود در تابلو برق چیلر تراکمی به 2 بخش کلی، مدار فرمان و مدار قدرت تقسیم می‌شود.

  1. مدار فرمان چیلرهای تراکمی

    مدار فرمان وظیفه توزیع مطلوب و مناسب جریان الکتریکی را بین مصرف کنندگان برق در چیلر را به‌عهده دارد. قطعاتی که در مدار فرمان مورد استفاده قرار میگیرند عبارتند از:
  • کلیدهای ورودی
  • شینه ها
  • کلیدهای ورودی کمپرسور
  • کنتانتور مخصوص برای کمپرسور
  1. تجهیزات الکتریکی

تجهیزات الکتریکی شامل موارد زیر می‌شود:

  • رله حرارتی
  • فیوز
  • تایم رله
  • PlC

مزایای چیلر تراکمی

مزایای-چیلر-تراکمی

  • مزایای چیلرهای تراکمی؛ تنوع ظرفیت برودتی

    تنوع ظرفیت برودتی در چیلرهای تراکمی از امتیازهای ویژه آن می‎باشد. که باعث می‌شود طراحان و سازندگان آن را از 2 تن تا 2 هزار تن بتوانند طراحی نمایند.
  • مزایای چیلرهای تراکمی؛ هزینه تعمیرات پایین

    هزینه تعمیرات چیلرهای تراکمی به نسبت چیلرهای جذبی به مراتب کمتر است. افراد متخصص و کسانی‌که تعمیرات چیلر انجام می‌دهند، برای چیلرهای تراکمی به نسبت جذبی بیشتر می‌باشد.
  • مزایای چیلرهای تراکمی؛ کنترل ظرفیت

    برخلاف چیلرهای جذبی در چیلرهای تراکمی امکان کنترل ظرفیت وجود دارد.
  • مزایای چیلرهای تراکمی؛ متناسب با اقلیم‌های مختلف

    چیلرهای تراکمی در تمامی اقلیم‌ها قابل استفاده هستند. برخلاف چیلرهای تراکمی که در مناطق مرطوب کشور مثل جنوب و شمال قابل استفاده نیست.
  • مزایای چیلرهای تراکمی؛ امکان تعویض قطعات

    از ویژه‌های بارز چیلرهای تراکمی، امکان تعویض قطعات به صورت تک تک هست. به طور مثال اگر قطعه ای مثل مندانسور دچار خسران شود و قابل تعمیر نیز نباشد، تعویض آن به راحتی برای شما مقدور خواهد بود.
    این مورد برای تمام قطعات چیلرهای جذبی وجود ندارد.
  • مزایای چیلرهای تراکمی؛ ضریب عملکرد (Cop) بالا

    ضریب عملکرد چیلرهای تراکمی به مراتب از جذبی بیشتر هست. به‌طوری که بسته به نوع کمپرسور مورد استفاده در این چیلرها ضریب عملکر می‌تواند گاها به 11 برابر نیز افزایش پیدا نماید.

قیمت چیلر تراکمی

قیمت چیلرهای تراکمی، براساس نوع تجهیزات و ظرفیت آنها متفاوت است. تناژ برودتی یکی از شاخصه‌های مهم در تعیین قیمت چیلرهای تراکمی می‌باشد. شاخصه های زیر بر روی قیمت چیلر تراکمی تاثیر گذارند.

  • قطعات مورد استفاده در سیکل تبرید تراکمی
  • برند تجهیزاتی چون کمپرسور و نوع آن‌ها
  • چند مداره بودن دستگاه یا تک مداره بودن آن
  • کنترلر دستگاه از چه نوع برندی است
  • مقدار لوله‌های مسی
  • تعمیر و نگه داری چیلرهای تراکمی

طراحی و ساخت چیلرهای تراکمی

تیم صنایع برودتی برادران حقیقی، با داشتن مجربترین متخصصین در این حوزه بسته به نوع کاربرد و مصرف شما بهترین مدل چیلر را برای شما طراحی و می‌سازد.

خرید چیلر تراکمی

جهت خرید چیلر تراکمی، شناخت با ویژگی های مختلف چیلرها و انتخاب بهترین مدل چیلر متناسب با کاربرد و اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما در تماس باشید.

 

 

چیلر تراکمی pdf 

حهت دانلود مقاله به صورت pdf بر روی دکمه زیر کلیک کنید.

 

 دانلود pdf چیلر تراکمی  

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مطالب

ثبت سفارش و درخواست مشاوره رایگان

نوع درخواست